Sukkerfri banankage
Planen var egentlig at denne kage skulle have været en lækker sukkerfri chokoladekage, som jeg skulle hygge mig med sammen med en forfriskende hindbær-“is” når nu jeg var alene hjemme lørdag aften. Bananerne, som skulle være sødme-ingrediensen blev blendet og så…. manglede jeg selvfølgelig kakaopulver 🙄
Ja, hvad gør man så lige??? Man laver da en lækker banankage med mandler og chokoladestykker i stedet 😋👌🏻
Så her har I endnu en opskrift på en nem og lækker kage – som tilmed har muligheden for at være helt fri for tilsat sukker. Chokoladekage og tilhørende hindbær-“is” må i have til gode (Og I kan godt glæde jer – den er skøn!) 🙌🏻
Banankagen her er i den grad også værd at give sig i kast med – den tager ingen tid at forberede og så smager den virkelig godt.
Du skal bruge:
- 2 bananer
- 50 gram mandler
- 60 gram dadler
- 2 æg
- 40 gram mørk chokolade (kan undlades eller der kan benyttes sukkerfri chokolade, hvis man ønsker en kage helt fri for tilsat sukker)
- ½ spsk olie
- lidt salt
- Evt. lidt pålægschokolade og hakkede mandler til pynt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
- Blend banan og dadler til en ensartet masse
- Blend mandlerne til mel
- Hak chokoladen groft
- Bland alle ingredienser og hæld kageblandingen i en form sprayet med olie (eller beklædt med bagepapir)
- Bag i ovnen i ca. 35 minutter (eller til den har sat sig)
- Hvis det ønskes kan kagen pyntes med nogle skiver pålægschokolade og hakkede mandler, mens den stadig er varm (så chokoladen smelter)
- Lad kagen køle af i fryser eller køleskab. Den er bedst, hvis den får lov at køle helt af.
Velbekomme og god søndag 🙂
- Maria
Husk også at følge mig på instagram -> mariagl7
Så er den lavet. Var super lækker. Puttede dog flormelis på toppen, hvilket gav den et ekstra pift, og så kun 1 æg👍