Italienske durumbrød med smag

Jeg elsker efterårsferie! For så er der tid til at være lidt ekstra i køkkenet 👏🏻  Idag blev det til de her lækre italienske brød, som jeg længe har haft lyst til. Oplagt når nu der kommer gæster i aften.

Opskriften er til to brød

Du skal bruge:

  • 3 dl lunken vand
  • 15 gram gær
  • 125 gram durummel
  • 300 gram italiens tipo hvedemel (alm hvedemel kan også bruges)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie

Derudover brugte jeg til smag:

  • ½ dl hakkede soltørrede tomater til det ene
  • 3 fed hvidløg til det andet

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand
  2. Bland durummel med salt og sukker og rør det i vandet
  3. Rør lidt efter lidt tipo melet i dejen indtil den begynder at blive fast
  4. Rør olien i og rør derefter godt rundt – jo mere du rør, jo bedre dej så hav lidt tålmodighed
  5. Dejen skal være blød og let klistret når du er færdig. Hvis den er for våd – tilsæt mere mel. Er den for tør – tilsæt mere lunkent vand
  6. Herfra delte jeg dejen i to og rørte hakkede soltørrede tomater i den ene halvdel og presset hvidløg i den anden halvdel
  7. Lad dejen(e) hæve på bordet i minimum 3 timer og gerne mere. Læg et vådt viskestykke over skålene, så du holder på fugten
  8. Form dine to brød, UDEN at ælte! Slå dejen så lidt ned som muligt!
  9. Lad brødene efterhæve på bagepladerne i ca. 30 minutter – Beklæd igen med vådt viskestykke eller husholdningsfilm
  10. Sæt en lille skål med vand i bunden af oven
  11. Bag brødene på nederste rille i ca. 15 minutter på 250 grader varmluft (forvarmet)

Velbekomme 🥖😋

  • Maria

Husk også at følg mig på Instagram -> @mariagl7

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *