Italienske durumbrød med smag
Jeg elsker efterårsferie! For så er der tid til at være lidt ekstra i køkkenet 👏🏻 Idag blev det til de her lækre italienske brød, som jeg længe har haft lyst til. Oplagt når nu der kommer gæster i aften.
Opskriften er til to brød
Du skal bruge:
- 3 dl lunken vand
- 15 gram gær
- 125 gram durummel
- 300 gram italiens tipo hvedemel (alm hvedemel kan også bruges)
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
Derudover brugte jeg til smag:
- ½ dl hakkede soltørrede tomater til det ene
- 3 fed hvidløg til det andet
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lunkne vand
- Bland durummel med salt og sukker og rør det i vandet
- Rør lidt efter lidt tipo melet i dejen indtil den begynder at blive fast
- Rør olien i og rør derefter godt rundt – jo mere du rør, jo bedre dej så hav lidt tålmodighed
- Dejen skal være blød og let klistret når du er færdig. Hvis den er for våd – tilsæt mere mel. Er den for tør – tilsæt mere lunkent vand
- Herfra delte jeg dejen i to og rørte hakkede soltørrede tomater i den ene halvdel og presset hvidløg i den anden halvdel
- Lad dejen(e) hæve på bordet i minimum 3 timer og gerne mere. Læg et vådt viskestykke over skålene, så du holder på fugten
- Form dine to brød, UDEN at ælte! Slå dejen så lidt ned som muligt!
- Lad brødene efterhæve på bagepladerne i ca. 30 minutter – Beklæd igen med vådt viskestykke eller husholdningsfilm
- Sæt en lille skål med vand i bunden af oven
- Bag brødene på nederste rille i ca. 15 minutter på 250 grader varmluft (forvarmet)
Velbekomme 🥖😋
- Maria
Husk også at følg mig på Instagram -> @mariagl7
Ingen kommentarer endnu