Sukkerfri banankage

Planen var egentlig at denne kage skulle have været en lækker sukkerfri chokoladekage, som jeg skulle hygge mig med sammen med en forfriskende hindbær-"is" når nu jeg var alene hjemme lørdag aften. Bananerne, som skulle være sødme-ingrediensen blev blendet og så.... manglede jeg selvfølgelig kakaopulver 🙄 Ja, hvad gør man så lige??? Man laver da en lækker banankage med mandler og chokoladestykker i stedet 😋👌🏻 Så her har I endnu en opskrift på en nem og lækker kage - som tilmed har muligheden for at være helt fri for tilsat sukker. Chokoladekage og tilhørende hindbær-"is" må i have til gode (Og I kan godt glæde jer - den er skøn!) 🙌🏻 Banankagen her er i den grad også værd at give sig i kast med - den tager ingen tid at forberede og så smager den virkelig godt. Du skal bruge:
  • 2 bananer
  • 50 gram mandler
  • 60 gram dadler
  • 2 æg
  • 40 gram mørk chokolade (kan undlades eller der kan benyttes sukkerfri chokolade, hvis man ønsker en kage helt fri for tilsat sukker)
  • ½ spsk olie
  • lidt salt
  • Evt. lidt pålægschokolade og hakkede mandler til pynt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  2. Blend banan og dadler til en ensartet masse
  3. Blend mandlerne til mel
  4. Hak chokoladen groft
  5. Bland alle ingredienser og hæld kageblandingen i en form sprayet med olie (eller beklædt med bagepapir)
  6. Bag i ovnen i ca. 35 minutter (eller til den har sat sig)
  7. Hvis det ønskes kan kagen pyntes med nogle skiver pålægschokolade og hakkede mandler, mens den stadig er varm (så chokoladen smelter)
  8. Lad kagen køle af i fryser eller køleskab. Den er bedst, hvis den får lov at køle helt af.
Velbekomme og god søndag :)
  • Maria

Husk også at følge mig på instagram -> mariagl7