Madbrød med soltørrede tomater
Jeg var så heldig at vinde mig en halv fridag i dag - Det kan man jo bestemt ikke klage over. Derfor var der mulighed for ekstra tid i køkkenet i dag og Theo og Christian bliver forkælet med dette lækre brød til aftensmaden ♥😋
Jeg har en basisopskrift jeg bruger når det bare skal være nemt. Jeg bruger den så tit (og har gjort det så mange gange) at den bare ligger i ærmet nu. Det er rart med sådan en, for jeg ved den funger og den kan bruges til alverdens lækre ting. I dag blev det til dette brød med soltørrede tomater og lidt ost 🤗
Det skal du bruge:
Til basisdejen:
- 2 1/2 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 100 gram sigtemel
- Ca 300 gram hvedemel
- ca. 100 gram revet ost
- soltørrede tomater i olie
- Rør gæren ud i det lunkne vand
- Tilsæt olie, salt og sukker
- Rør sigtemelet ud, så det bliver jævnt
- Rør hvedemelet i lidt af gangen indtil dejen er mættet
- Ælt dejen godt og grundigt og lad hæve i min 30 minutter
- Rul dejen ud til en flade
- Hak de soltørrede tomater og bland det med revet ost
- Fordel osteblandingen på dejen og rul til en pølse
- Skær dybe snit i "pølsen" men uden at skære helt igennem
- Træk skiftevis til en ene og den anden side i snittene, så du danner en mønster.
- Tryk ned i brødet så mønsteret kommer mere til syne
- Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min
- NYD!
- Maria
Husk også at følge mig på instagram -> @mariagl7