Hvidløgs-suppebrød

Søndag var rigtig suppevejr og da ugens madplan (som inkluderer selvsamme søndag) skulle laves, var Christian og jeg meget enige om at det var det vi skulle have. Dertil blev der ønsket hjemmebagt brød - Det hører sig jo ligesom til.
Og det passede mig egentlig fint, for så fik jeg prøvet en ny opskrift af på dette virkelig lækre, bløde og luftige suppebrød med god smag fra hvidløg og flagesalt. Dejen skal hævet noget tid, men ellers er opskriften virkelig nem. Det er endnu en af dem, der bare skal rører og ikke æltes - Dem er jeg VIRKELIG fan af! Du skal bruge:
  • 250 gram lunken vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker eller lidt honning
  • 1½ dl havregryn
  • 3 dl tipo 00 hvedemel (alm. kan også sagtens bruges)
  • 1 dl olie
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk krydderurter - jeg brugte timian
  • Flagesalt til drys
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Rør salt, sukker og havregryn i
  3. Tilsæt melet lidt af gangen indtil dejen har konsistens som tyk havregrød
  4. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade
  5. Dæk dejen til med et vådt viskestykke og lad den hæve i min 2 timer
  6. Pres hvidløget i olien og bland krydderurterne i.
  7. Fordel olien på brødet og drys med flagesalt
  8. Bag brødet ved 225 grader (varmluft) i ca. 20-25 minutter
  9. Enjoy!!
Velbekomme! De bedste hilsner
  • Maria

Husk du kan følge mig på instagram på @mariagl7

#bloggersdelightplus