Ostesnegle med hvidløg og timian

Jeg har i flere perioder af mit liv forsøgt at leve low carb, altså på så få kulhydrater så muligt. Og jeg tabte mig da også - I hvert fald en masse væske. Og ofte endte jeg i et kulhydratsorgie, som resulterede i oppustethed, utilpashed og at vægten igen var status quo.. Men jeg er blevet voksen! Jeg tror faktisk det er det der er sket. Da jeg blev gravid med Theo gav det helt sig selv. Jeg kunne ikke leve stringent med min kost, på samme måde som jeg havde gjort før og jeg accepterede at spise hvad jeg havde lyst til. Nu bliver Theo snart to og jeg har holdt fast i princippet lige siden. Selvfølgelig tænker jeg over hvad jeg har spiser, men ellers spiser jeg egentlig hvad jeg har lyst til (Bortset lige fra her i slutningen af #sukkerfrinovember, hvor det godt begynder at kunne mærkes - MEN jeg holder ud!) Nå men, i dag hvor vi skal have pasta med kødsovs fik jeg sådan lyst til et eller andet brød. Jeg havde egentlig noget lidt andet i tankerne da jeg begyndte på dejen, men da jeg kom igen med at forme ombestemte jeg mig og det blev til disse ostesnegle i stedet. De dufter godt og er prøvesmagt med tilfredsstillende resultat - Mon ikke også de falder i god jord hos de to herre i huset :) De tager ingen tid at lave til gengæld ;) Du skal bruge: Til dejen:
  • 2 dl lunken vand
  • 25 gram gær (mindre kan nok også godt gøre det ;) :)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 spsk olie
  • 200 gram durummel
  • 150 gram hvedemel
Til fyld:
  • Skæreost i skiver
  • hvidløg
  • timian (andre krydderurter kan også bruges)
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i det lunkne vand
  2. Tilsæt salt og olie
  3. Rør durummel ud i vandet - det suger vand ret hurtigt, bliv ikke forskrækket
  4. Tilsæt lidt hvedemel af gangen indtil dejen er mættet og ælt derefter
  5. Lad hæve på køkkenbordet en halv times tid
  6. Rul dejen ud til en aflang plade
  7. Læg osteskiver på og drys med presset hvidløg og timian
  8. Rul dejen og skær skiver på ca. 1 1/2 cm
  9. Læg sneglene på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader (varmluft)
  10. Enjoy!
Velbekomme og fortsat godt torsdag til alle :)
  • Maria
#bloggersdelightplus