Lækker sukkerfri gulerodskage
Efterårsferie uden kage..?!???? NEJ!! Så på vores lille sommerhustur med svigerfamilien skulle denne gulerodskage afprøves.
Et lille tip – det kan godt betale sig at fjerne stenene fra dadlerne INDEN man blender. Og endnu bedre er det hvis man i hvert fald fjerne dem INDEN man bager kagen…. 🙄 Ja, det var en lille upser fra min side som gjorde kagespisningen en lille smule mere interessant 😅
Kagen blev heldigvis (trods indeholder af daddelsten) godkendt – af både store og små 😄😍
Du skal bruge:
- 3 æg
- 3-4 gulerødder
- 1-2 æbler
- 2 bananer
- 150 gram dadler – uden sten 😉
- 2½ dl grahamsmel
- 1½ tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- 2 håndfulde mandler
Til “smør-cremen”:
- 2 pk Philadelphia light
- 6 dadler
- ½ tsk vanillepulver
- Lidt revet citronskal
Sådan gør du:
- Riv gulerødder og æbler groft
- Pisk æggene lidt luftige
- Blend dadler og banan
- Hak mandlerne groft
- Vend forsigtigt gulerødder, æbler, dadler, banan, mandler og æg sammen
- Tilsæt bagepulver og kanel
- Tilsæt forsigtigt grahamsmelet lidt af gangen indtil dejen har en grødagtig konsistens
- Smør en form og hæld dejen i formen
- Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 20-25 minutter
- Lad kagen køle helt af
“Smørcremen”:
- Blend philidelphia sammen med dadlerne (uden sten…..)
- Rør vanillepulver og citronskal i
- Sæt på køl til kagen er kølet af
- Når kagen er kølet af smøres “smør-cremen” på kagen
Velbekomme 🤗😋
- Maria
Husk at følg mig på Instagram – her: mariagl7
Ingen kommentarer endnu