10 forandringer fra før Theo til nu...

Sukkerfri snickerskager

Søndagskage var egentlig aflyst i dag – Christians regler 🙄 Men nu har vi helt spontant inviteret gæster til i aften og så er søndagskage altså back in business 😁

Men med #sukkerfrinovember er den selvfølgelig uden raffineret sukker. Det er dog vigtigt at nævne at denne kage på ingen måde er en slankekage! Den indeholder ikke raffineret sukker nej, men den er smækfyldt med kalorier fra især dadlerne, mandlerne og peanuts. Kagen er til gengæld et sundere alternativ til de tomme kalorier, og indeholder gode fibre og sunde fedtstoffer. Men husk det – IKKE en slankekage!

Jeg vil i den forbindelse også gerne lige forklare at Christian og jeg ikke har aftalt sukkerfri november fordi vi ønsker at tabe os, men blot fordi vi ønsker at holde en pause fra al den tilsatte sukker vi normalt omgiver os med 😅 Vores aftale er af samme årsag heller ikke 100 procent stringent, så da vi i fredags var i teateret tillod vi os også at nyde en lækker G&T – Det var jo fredag 😜

Og nu til kagerne…

Jeg ææælsker snickers og har længe tænkt at dadler og godt med mandler må kunne gøre det rigtig godt sammen med peanuts og en god mørk chokolade til lækre sukkerfri snickerskager

De her er altså første forsøg – De er smagt og er intet mindre end GODKENDT! Prøv dem – du vil absolut ikke fortryde! Jeg glæder mig til at teste dem på gode venner i aften 🙂

 

Opskriften her giver ca. 12 kager i muffinform eller hvad der samlet svarer til en lille springform.

Du skal bruge:

Til bunden:

  • 150 gram mandelmel (eller mandler malet til mel)
  • 100 gram dadler
  • 50 gram peanutbutter
  • 5 æg

Til karamellag:

  • 150 dadler
  • 50 gram kokosfløde (den fede del i kokosmælk
  • 50 gram peanutbutter
  • 75 gram peanuts
  • 2 tsk karamelekstrakt
  • 1 tsk flagesalt

Til toppen:

  • 150 gram 80% chokolade (ja ja, der er sukker i.. Kan evt. erstattes med sukkerfri 😉 )
  • Peanuts til pynt

Sådan gør du:

  1. Blend dadler, mandelmel, peanutbutter og æg til en ensartet masse
  2. Fordel massen i muffinforme i ca. en højde på 1½ cm
  3. Bag bundene ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min
  4. Hak peanuts til “karamel”laget groft
  5. Blend dadlerne sammen med kokosfløde, peanutbutter og karamelekstrakt
  6. Rør de hakkede peanuts og salten i massen
  7. Fordel “karamel”massen på bundene og stil kagerne i fryseren
  8. Når massen er blevet hård smeltes chokoladen
  9. Fordel den smeltede chokolade over kagerne og lad dem køle (og chokoladen stivne) i fryseren.
  10. Tag kagerne ud af fryseren 20-30 min før servering og NYD!

Velbekomme!

De bedste søndagshilsner

  • Maria

Husk også at du kan følge mig på instagram på @mariagl7

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 forandringer fra før Theo til nu...