Om den knap så grimme ælling og janteloven

Hvidløgsbrød

Dette hvidløgs (og krydder-)brød er SÅ lækkert og dejlig nemt at lave. Den oprindelige opskrift på brødet har jeg fra Nanna Pretzmann (Og hvis du ikke kender hendes blog, så syntes jeg du skal smutte en tur forbi), men jeg har justeret og ændret lidt hist og her 🙂

Du skal bruge:

Til brødet:

  • 2½ dl vand
  • 25 gram gær
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 100 gram sigtet speltmel
  • 300-350 gram hvedemel

Til smørfyldet:

  • 100 gram blødt smør
  • hvidløg – antal fed følger smag og behag
  • en god håndfuld (eller to) frisk oregano – Kan erstattes af andre friske krydderurter afhængig af ønsket smag
  • Flagesalt – igen mængde efter smag og behag 😉

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i den lunkne vand
  2. Tilsæt alle andre ingredienser undtagen hvedemelet
  3. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen indtil dejen kan æltes
  4. Ælt nu dejen godt og grundigt igennem
  5. Lad hæve på køkkenbordet i ca. en time
  6. Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud til firkanter
  7. Smør din kryddersmør på dejene med en dejskraber
  8. Rul dejen som en roulade og skær den op på langs – men undlad at skære ca. en centimeter i den ene ende
  9. Vend de to dele sådan at indersiden vender opad og sno dem, mens du sørger for at indersiden stadig vender opad.
  10. Tryk enderne godt sammen
  11. Læg de to brød på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20-30 min. Hold godt øje med dem, men giv dem samtidig lang tid nok til at de ikke længere er klæg indeni – Smøret holder godt på fugten i brødet, så der skal gives lidt ekstra 🙂

God fornøjelse og velbekomme

  • Maria – Husk også at følge mig på instagram -> mariagl7 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om den knap så grimme ælling og janteloven