At være... kærester

Børnevenlige æblebrud

Theo elsker brød! Han elsker æbler og han elsker rosiner… Han er virkelig sine forældres søn! 

Jeg ville bage et eller andet til når farmor og farfar kom hjem med Theo søndag eftermiddag og havde først overvejet kage, men endte med at lande på disse virkelig lækre og meget børnevenlige æblebrud (eller boller om man vil).

 

De er supernemme at bage, indeholder intet tilsat sukker og så har de bare en skøn smag af æble, kanel og rosiner (som jo kan undlades, hvis man ikke er til det).

Allerstørste plus (for mig i hvert fald) er at man overhovedet ikke skal have fingrene i dejen 🤩👍🏻 Det er egentligt ikke fordi jeg ikke kan lide at ælte dej, men jeg ender altid med at have mere dej på tøjet, i håret og under neglene end der kommer i ovnen – så rørte deje er bare perfekte til mig!

Nå, men her får I opskriften! Und jer selv og jeres børn at give den et forsøg – I vil ikke fortryde 😋

Du skal bruge:

  • 3 dl lunken vand
  • 25 gram gær
  • 1 dl naturel yoghurt, a38 eller lignende 
  • 1-2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 2 æg
  • 200 gram sigtet speltmel
  • 350-400 gram hvedemel
  • 2 æbler skåret i tern
  • 1-2 æbler revet groft
  • 1 tsk kanel
  • Rosiner efter smag

Kanelsmør:

  • 50 gram blødt smør eller kærgården
  • 1 tsk kanel

Gør sådan:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Sørg for det ikke er for varmt, det slår gæren ihjel
  2. Bland yoghurt, salt, honning og æg i
  3. Tilsæt sigtemel
  4. Tilsæt halvdelen af hvedemelet, kanel, æble-ternene og det revne æble
  5. Tilsæt hvedemel indtil dejen har en tyk men ikke fast konsistens. Den skal være grødagtig.
  6. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet med et viskestykke over, imens forbereder du kanelsmørret:
  7. Bland smør/kærgården med kanel og sæt det til side
  8. Når dejen har hævet bruger du en ske (størrelse afhænger af hvor store du vil have dine brud) til at sætte dej på en bageplade
  9. Sæt brudene i ovnen på 200 grader i 5 minutter
  10. Tag brudene ud og lav små huller i dem på str med en lillefinger. I hullerne kommer du små klumper af kanelsmør og bruger til sidst lige en pensel til at smøre lidt af det smeltede kanelsmør ud over bollerne
  11. Bag videre i ovnen i ca 10-15 minutter afhængigt af hvor mørke du vil have dem.
  12. Smager så godt varme, men er stadig lækre, luftige og fugtige dagene efter

 

God fornøjelse!

  • Maria

Her har jeg dog sat de små klumper af kanelsmør på bollerne, før de kom i ovnen. Det fungerede bedre med næste portion, hvor smørklumperne først kom på efter lidt tid i ovnen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være... kærester