Tirsdagstaknemmelighed #5

Græskarboller

I morgen er det “Halloween” og selvom det faktisk overhovedet ikke er noget jeg før har gået op i, så synes jeg egentlig det er lidt hyggeligt og i år er det faktisk endt med at jeg er forberedt med “rasle”slik og endda med pynt til døren, så de kære børn kan se, at her kan de roligt banke på 🤗

Udover slik og pynt har jeg i dag også kreeret disse græskarboller – Dem skal Theo have med i legestue imorgen.

De er ikke nemme at lave og tager faktisk en krig med sytråd og jeg ved ikke hvad, men man kan sagtens bruge opskriften uden at ville “forme” bollerne til græskar også 😅 Og selve opskriften er faktisk ok nem 👍🏻

Du skal bruge:

  • 1 hokaido græskar
  • 3 dl lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1000 g hvedemel (og nok også mere afhængigt af græskarets størrelse)

 

  • Æg til pensling
  • Evt. græskarkerner til pynt

Sådan gør du:

  1. Del græskaret i to og bag det en halv time ved 200 grader
  2. Opløs gæren i det lunkne vand
  3. Tilsæt salt og sukker
  4. Blend græskaret til mos
  5. Tilsæt græskarmosen
  6. Tilsæt hvedemel lidt af gangen indtil dejen er mættet og ikke klistret. Det afhænger meget af størrelsen på græskaret – Jeg var helt oppe over 1200 gram mel til min portion denne gang
  7. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve på køkkenbordet i 30 min
  8. Gør sytråd klar i stykker på ca 60-70 cm mens dejen hæver
  9. Form boller af dejen og rul hver bolle i lidt mel (så hænger tråden ikke lige så meget fast)
  10. Snør hver bolle med sytråd, lidt ligesom når man pakker gaver ind – afslut med en lille sløjfe
  11. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 5 min – De skal IKKE pensles inden
  12. Tag bollerne ud og fjerne tråden – den kan godt sætte sig fast i dejen, men træk den forsigtigt ud af
  13. Pensl nu bollerne med æg og pynt med græskarkerner og bag dem færdigt i ca. 10-15 minutter

Velbekomme! 😋🎃

  • Maria

Husk også at følg mig på Instagram 👉🏻 @mariagl7

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstaknemmelighed #5